19 Haziran 2011 Pazar

Türkmenistan el sanatları İstanbul'da



"Türkiye-Türkmenistan dostluğu bakidir" sloganıyla iki devlet arasında kurulan köprü, Türkmenistan el sanatları sergisiyle pekiştirildi.

Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'ndeki Türkmen el sanatları sergi açılışını önceki gün Türkmenistan Kültür ve Radyo TV Yayınları Bakanı Gulmurad Muradov yaptı. Serginin açılışına, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Maksat Devletsahedov, Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinde öğrenim gören Türkmen öğrenciler katıldı.
El yapımı halılar, yöresel kıyafetler, göz alıcı takılar ve leziz Türkmen yemekleri adeta Türkmenistan'ı İstanbul'a taşıdı. Türkmen Bakan Gulmurad Muradov, beraberindeki heyetle birlikte sergiyi gezerek görevlilerden bilgi aldı. Sergideki görevlilerden Cennet Karanova, dünyaca ünlü Türkmen halılarının Türkmen kızları tarafından büyük bir özenle dokunduğunu anlattı. Karanova, her Türkmen kadının üzerinde yaklaşık 16 kilo gümüş takı bulunduğunu da söyledi.
Açılışta tarihi "Şükür Bahsi" adlı Türkmen filmi de gösterildi. Savaş yıllarında ağabeyi esir alınan ve yengesinin gözyaşını dindirmek için ağabeyini savaşmak yerine saz çalarak kurtarmayı düşünen Türkmen ozan Şükür'ün mücadelesini anlatan film izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Sergi pazartesi gününe kadar gezilebilecek...

0 yorum:

Yorum Gönder