10 Temmuz 2011 Pazar

Ümit ederim pazartesi günü yeni bir başlangıç yaparız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'yemin krizi'ne ilişkin olarak, "Ümit ederim, pazartesi günü, yeni bir başlangıç yapmış oluruz.'' dedi.
Çiçek, Yozgat'ta Kızılay tarafından düzenlenen temel atma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin her sorununun çözüleceği en meşru zeminin TBMM olduğunu bir kez daha vurgulayan Çiçek, "En önce milletvekillerinin çözümün adresinin Meclis olduğuna inanması lazım. Uygar toplumlar sorunlarını restleşerek, küserek, darılarak değil, uygarca diyaloglar kurarak çözerler. Meclis Başkanı olarak Anayasa, İçtüzük, yasalar bana ne imkân verdiyse bunu değerlendirmeye çalışıyorum. Pazartesi günü iyi bir başlangıç olsun, bunu temenni ederim.'' ifadelerini kullandı.
Pazartesi gününe kadar partilerle yeni bir görüşme yapılıp yapılmayacağı soruları üzerine Çiçek, şöyle devam etti: "Çok fazla konuşmaya gerek yok, her işi tadında bırakmak lazım. Bence, yemini yapmamaktan ne murat ediliyorsa, gündeme ne getirilmek isteniyorsa, o yeteri kadar içeride de dışarıda da gündeme geldi. Maksat hasıl oldu diye düşünüyorum. Bundan sonra birlikte Türkiye'nin önünü açmak, Türkiye'nin sorunlarını çözmek, birlikte iş yapmanın güzel örneklerini ortaya koymamız lazım.''
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da gazetecilerin, "İmralı'dan gönderilen mesajda (barış konseyi kurulması konusunda anlaştık) deniyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorularıyla karşılaştı. Gazetede çıkan haberler üzerine yorum yapmanın doğru olmayacağını belirten Bozdağ, bu konuda bildiği bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder